Voel met Biodanza

Voel met Biodanza

Een heel aantal jaren geleden kwam ik toevallig voor het eerst in aanraking met Biodanza. Op dat moment voelde dat al heerlijk, als een warme douche en ik zat na afloop weer vol nieuwe energie.

Ongeveer een jaar later kreeg ik opnieuw een mogelijkheid om een workshop Biodanza te volgen.

Omdat er in mijn buurt op dat moment geen Biodanza werd gegeven, bleef het bij die twee momenten.

Het duurde nog tot september 2015 voordat ik zag dat ik in mijn woonplaats Hoorn Biodanza wekelijks kon beoefenen. Ik heb toen geen moment geaarzeld en heb mij aangemeld.

Het gevoel van die allereerste keren is er nog steeds en wordt alleen maar sterker. Tijdens de les is het fijn om na een dag vol denken al die gedachtes los te kunnen laten en te dansen in het moment, samen met anderen of alleen, en je te laten leiden door wat je zelf voelt op dat moment zonder vaste danspassen. Na afloop voel ik mij altijd blij en energiek. Dat is wat Biodanza met mij doet.

De muziek in Biodanza maakt dat we in de dans een connectie kunnen vinden, zowel naar anderen als in onszelf. Het ervaren van deze connectie maakt Biodanza voor mij speciaal en ik gun het iedereen om ook te voelen hoe dat is.

Cor